Összes TOP termék

AL-KO HW 1300 INOX Classic Házi vízmű

113249

1300 W, 5000L, 50m

108 331 Ft
Adóval együtt
Mennyiség
Utolsó tételek a raktáron

Leírás

Motor 230 V / 50 Hz
Teljesítmény 1 300 W
Max. emelőmagasság 50 m / 5,0 bar
Max. szállított mennyiség 5000 l/ó
Max. szívómélység  8 m
Max. vízhőmérséklet 35 °C
Szivattyú-járókerék 1 lépcsős
Tartálytérfogat 20 l
Szívó - nyomóvezeték Ø 1"
Súly bruttó / nettó  18 kg


AL-KO HW 1300 INOX Classic Házi vízmű 

AL-KO házi vízmű lakóépületek vízelláátására, öntözésre, locsolásra. Működési elve az, hogy a tartályában, azonbelül egy rugalmas gumilabdában (gumimembrán) tárol egy meghatározott mennyiségű vizet, aminek a nyomása a betölött mennyiségtől függ. A vízcsap megnyitásával a tartály leürül, a víznyomás lecsökken és a hidrofor szivattyúja bekapcsol, a tartály újbóli feltöltésével a víznyomás megnő, és a szivattyú kikapcsol. A házi vízmű, hidrofor fő egysége egy nagyteljesítményű AL-KO kerti szivattyú.

 

Ennek a szivattyúnak a megtervezésekor - éppen ezért - a legfontosabb az öntözéshez, vízellátáshoz szükséges nyomás létrehozása volt. A szivattyúháza rozsdamentes inox, amiben a szívó és nyomóoldali csatlakozók anyagában lettek kiképezve. Önfelszívó szivattyú, használat előtt a szivattyúházat fel kell tölteni a töltőnyíláson keresztül. A házivízmű "Jet" rendszerű szivattyúházzal és járókerékkel rendelkezik, azaz gázos víz szivattyúzására is használható. Beépített visszacsapószeleppel rendelkezik, ami kényelmesebbé és egyszerűbben használhatóvá teszi. Nagy teljesítményű hidrofor, nagyobb vízhálózat ellátására, nagyobb méretű kertek öntözésére ajánlott.

Az AL-KO HW-1302 inox házi vízmű szivattyúmotorja egyfázisú asszinkron, állandó kenésű csapágyakkal, kerámiabetétes vízmentesítő tömítéssel.

A házi vízművek külső sérülésének megakadályozására az AL-KO HW-1302 házi vízmű nyomáskapcsolója és mérőórája egy zárt házba lett beépítve.

 

A házi vízmű működése

A házi vízmű a ház és a ház körüli vízellátás biztosítását segíti. A beüzemelés után a házi vízmű a víznyomástól függően ki-, bekapcsolja a szivattyút. A szivattyú a szívócsövön keresztül felszívja a vizet, majd továbbítja a nyomástartályba. Ha megtelt a nyomástartály, a szivattyú kikapcsol. Vízhasználat esetén a szivattyú ismét automatikusan bekapcsol és továbbítja a vizet a vízvétel helyére. Ezután ismét feltöltődik a nyomástartály. A házi vízmű be- és kikapcsolási nyomásértéke gyárilag előre be van állítva, igény szerinti módosításokat csak a szakkereskedésben végeztethet el. Ha 180 másodpercnél hosszabb ideig nem történik szivattyúzás, a szivattyú automatikusan átáll a „Üzemzavar” módra, és kikapcsol. A házi vízművet kizárólag akkor szabad üzembe helyezni, ha a nyomástartályban 1,5–1,7 bar membránnyomás uralkodik. Az üzembe helyezés előtt ellenőrizze a nyomástartály hátoldalán található szelepben a légnyomást

 

A házi vízmű alkalmazási területe
A házi vízművek rendeltetése kizárólag a vízellátás biztosítása és esővíz továbbítása a magánháztartásokban és a kertben. A házi vízmű alkalmazható: kert- és teleköntözésre, a ház vízellátásánál, nyomásnövelés céljából a vízellátásnál.

 

Hol nem alkalmazható többek közt:

Homokos víz, sós víz, valamint textil- és papírdarabokat tartalmazó szennyvíz, agresszív, maró, robbanékony vagy gázképző vegyszerek vagy folyadékok, 35°C-nál melegebb folyadék továbbítására

 

A fenti leírást a gyártó honlapja alapján (al-ko.hu) a szerszamdoboz.hu készítette. Ennek másolása, más honlapokon történő felhasználása engedély köteles.

 

 

Termék részletei
AL-KO
113249
2 Elemek
8 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

Kövess minket Facebook-on