Összes TOP termék

AL-KO SUB 12000 DS Comfort Merülő szivattyú

112824

550W / max. 9500l / h

53 086 Ft
Adóval együtt
Mennyiség
Utolsó tételek a raktáron

Leírás

Felületszívás (mm) 3
Kábelhossz (metrum) 10
Teljesítmény Watt-ban 550
Termék méret (HxSzxM) 18,7x19,0x29,3 cm
Max. merülési mélység (m) 5
Max. szállítási magasság (metrum) 8
Max. szállított mennyiség liter/óra 9 500
Nyomócsonk Ø G 1,25" (41,9 mm)
felületszívás igen
Tömeg (kb.) kg 5,8


AL-KO SUB 12000 DS COMFORT Merülőszivattyú

AL-KO búvárszivattyú tiszta víz átszivattyúzására. Alkalmas pincék, medencék vízmentesítésére, hordók leürítésére, ásott kutból vízvételezésre. Úszókapcsoló vezérli a szivattyú ki és bekapcsolási szintjét.

Új típusú búvárszivattyú megnövelt tartóssággal. A rozsdamentes tengely, dupla tömítések, vízálló csapágyazás az új tervezés eredménye, aminek célja a szivattyú kétszeres élettartama volt az árszint megtartása mellett.

Az AL-KO SUB 12000 DS búvárszivattyú "Duo Suction System" rendszere úgy működik, hogy a szivattyú alsó peremét, azaz az alsó szoknyaidomot, lefelé lehet mozdítani, ezzel megnövelve a szívónyílás méretét. Ekkor a búvárszivattyú továbbította vízmennyiség megnő, kb. a kétszeresére, igy jelentősen lerövidül a szivattyúzási idő, de a visszamaradó vízszint kb. 2,5 cm lesz. Az alsó szoknyaidomot visszatolva a helyére a víztovábbítás lecsökken ugyan, de a leszűkített szívónyílással a szivattyú 3 mm visszamaradó szintig tudja leszívni a vizet.

A búvárszivattyú tömlőcsatlakozója a szivattyúház tetején lett kialakítva, így a szivattyú keskenyebb, szűk helyeken könnyebben elhelyezhető, és a víztömlő sem törik meg.

Az AL-KO búvárszivatyú és szennyvízszivattyú között a legfontosabb különbség az, hogy a tiszta vízre tervezett, AL-KO SUB jelzésű szivattyúk 2-3 mm visszamaradó vízszintig tudják leszívni a vizet, és kisebb motorteljesítményre van szükségük a megfelelő emelőmagasság elérésére. A szennyezett vizes, AL-KO DRAIN jelzésű szivattyúk képesek 30 mm szennyeződések továbbítására, de ebből következően 2-3 cm a visszahagyott vízszintjük, és továbbított vizmennyiségük is alacsonyabb. A megfelelő szivattyú kiválasztásánál ezt figyelembe kell venni.

Alkalmazás
A merülőszivattyú kizárólag magánháztartásokban és kertekben történő használatra készült. Üzemeltetése csak a műszaki adatok között megadott tartományokban engedélyezett.A berendezést hővédelmi szabályozó kapcsolóval szerelték fel, amely túlhevülés esetén lekapcsolja a motort. 15-20 perc után a gép lehűl, és a szivattyú automatikusan ismét bekapcsol. A berendezést csak akkor használja, ha a merülőszivattyú teljesen elmerül a folyadékban.


A merülőszivattyú alkalmazható:

  • Elárasztott terület víztelenítéséhez
  • Tartályok (például úszómedencék) át- és kiszivattyúzásához
  • Vízvételezéshez kutakból és aknákból
  • Csatornarendszerek és emésztőgödrök víztelenítéséhez


A merülőszivattyú kizárólag az alábbi folyadékok szállítására használható:

  • tiszta víz, esővíz
  • klórtartalmú víz (például úszómedencék esetében)
  • használati víz

 

Hol nem alkalmazható többek közt:

Nagyon homokos súróló hatású víz, sós víz, valamint textil- és papírdarabokat tartalmazó szennyvíz, agresszív, maró, robbanékony vagy gázképző vegyszerek vagy folyadékok, 35°C-nál melegebb folyadék továbbítására

 

A fenti leírást a gyártó honlapja alapján (al-ko.hu) készült. Ennek másolása, más honlapokon történő felhasználása engedély köteles.

 

Termék részletei
AL-KO
112824
1 Elem
8 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

Kövess minket Facebook-on